Investeren in crypto

Gemiddelde leestijd: 6 minuten
geld verdienen met crypto

Je hoort op het moment van schrijven er veel mensen over praten dat ze geld hebben geïnvesteerd in crypto. Veel van deze mensen investeren geld in crypto zonder zich er enigszins in te verdiepen. Ze gaan vaak af op hetgeen wat een ander zegt of schrijft. Dat dit niet altijd verstandig is zal je vast begrijpen.
Maar hoe moet je het investeren dan aanpakken? Lees verder..

Disclaimer: alles wat in dit artikel is geschreven is algemene informatie en ook alleen hier voor bedoeld. Het is geen advies, aanbeveling of wat dan ook. Wij zijn geen (financieel) adviseurs. Investeer of trade alleen met geld wat je kan missen. Er is namelijk een mogelijkheid dat je geld verliest. Na het lezen van dit artikel ben je nog steeds verantwoordelijk voor de keuzes die je in de nabije toekomst gaat maken.

Investeren versus traden

Er is een verschil tussen investeren of traden van crypto. Zo doe je vaak een investering met als doel dat deze investering op de lange termijn groter wordt of meer waard. Als je dan kijkt naar het investeren in crypto; je investeert geld in een cryptomunt of cryptomunten waar jij van denkt dat deze munt later meer waard zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld doordat deze munt vaker gebruikt zal gaan worden in de nabije toekomst kan dit een waardestijging veroorzaken.

Investeren in crypto is dus een passieve manier om inkomen te generen, je kijkt er na je investering niet of nauwelijks naar om. Er kunnen maanden of zelf jaren overheen gaan dat je niks met je investering doet, behalve zo nu en dan bekijken of hij meer of minder waard is geworden.

Je kunt ook crypto gaan traden. Ook wel gezegd, je gaat handelen met de crypto die je in bezit hebt. Bij het traden van crypto kijk je naar de korte termijn.
Met korte termijn bedoelen we dan dagen of weken waarin je winsten wilt gaan behalen met jouw cryptomunten.

Het traden in cryptomunten vraagt dus veel meer tijd en aandacht dan het investeren in crypto. Bekijk en overdenk dit dus goed voordat je je geld gaat stoppen in crypto.

Crypto

Stel, je hebt de keuze gemaakt om te gaan investeren in crypto en gaat dus voor de langere termijn aan de slag, hoe pak je dit dan aan?
Allereerst moet je gaan uitzoeken in welke crypto je wilt gaan investeren en hoeveel risico je bereidt bent om te nemen. Crypto staat bekend om zijn zogeheten volatiliteit (beweeglijkheid van de koers) en hier moet je wel mee om weten te gaan. Nu is de laatste jaren de volatiliteit van bijvoorbeeld Bitcoin wel afgenomen. Hiermee is het risico ook afgenomen.

Bitcoin is een grote speler op de markt die al langer bestaat. Hierdoor is zoals al eerder benoemd het risico van deze crypto al minder dan een crypto die net op de markt is gekomen. Nadeel van bijvoorbeeld Bitcoin is de dat kans op 500% winst op je investering steeds kleiner is geworden in de loop der jaren.
Zie je dit niet zitten? Dan kan je de keuze maken om te investeren in de kleinere crypto en wat minder in Bitcoin. Dit neemt uiteraard wel meer risico`s met zich mee! (volatiliteit).

Er zijn veel cryptomunten te koop, dit maakt het niet makkelijker. Wanneer je het lastig en onoverzichtelijk blijft vinden, ga op onderzoek uit voordat je start.
Dit kan je helemaal zelfstandig doen, of je kiest er voor om te starten met een cursus/training. De personen die deze cursus verzorgen hebben al veel onderzoek gedaan en zijn al langer actief in de cryptomarkt. Op de de website allesovercrypto.nl kan je heel veel informatie vinden over starten met crypto. Zij verzorgen ook een gratis training waarin ze de basis uitleggen om te kunnen starten. Lijkt je dit interessant, klik dan op onderstaande knop voor meer informatie.

Je kunt er ook voor kiezen om direct te starten met het kopen van crypto zonder een cursus of training te volgen. Mijn advies is om dan te starten met de crypto broker Bitvavo. Dit is een perfecte Nederlandse broker en ideaal voor beginner. Zo kan je hier al vanaf €1,00 investeren in crypto. Uiteraard is het ook mogelijk om direct met grotere bedragen te gaan investeren of traden in crypto.
Via deze link kan je jezelf gratis aanmelden, hoef je niet te wachten om te starten en betaal je over de eerste €1000,00 geen transactiekosten.

Tot slot, handel niet uit emotie en heb geduld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *