Hoe kan ik geld besparen?

Hoe jij geld kan besparen en voor je kan laten werken!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
geld besparen linksboven

Deze vraag stel je jezelf vast met regelmaat. Je wilt bijvoorbeeld geld gaan sparen voor die mooie kleren, die mooie auto of dat ene mooie huis wat je heb gezien.
Geld besparen gaat helaas niet vanzelf. Om geld te besparen moet je zorgen dat je inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven. Wanneer je dit inzicht heb gecreëerd voor jezelf kan je ook zien waar je eventueel op zou kunnen besparen. Met dit inzicht is geld besparen veel makkelijker. Hieronder hebben we een aantal punten uitgelicht waarop je zou kunnen besparen.

Geld besparen op boodschappen

Boodschappen doen is ook een kostenpost die meerdere keren per maand weer terug komt. Hier kan je ook geld op besparen.
Hieronder een aantal tips voor het geld besparen op boodschappen:

  1. Maak voor jezelf een lijstje. Schrijf hier duidelijk op wat je budget is. Dit kan per week, maar ook per maand. Schrijf op hoeveel je wilt uitgeven aan boodschappen (eten/drinken) en hoeveel aan andere dingen zoals cadeautjes, uiterlijke verzorging. Neem ook een post op voor onvoorziene kosten. Wat wel heel belangrijk is, is dat je dit lijstje realistisch maakt en niet mooier dan dat het is. Dit werkt namelijk averechts. Je kan beter iets meer ‘begroten’ op je lijstje dan te weinig. Dit zal in het begin moeilijk kunnen zijn wanneer je geen goed beeld heb wat bepaalde boodschappen nou precies kosten.
    Wanneer je geld overhoudt, kan je kijken of dit bij een volgende keer boodschappen doen weer zo is. Als blijkt dat dit weer zo is kan je dus je budget bijstellen naar beneden. Aan de andere kant, wanneer je te weinig geld heb begroot, moet je gaan kijken waardoor dit komt. Heb je bijvoorbeeld veel A-merken gekocht? Kijk of er een B- merk beschikbaar is van hetzelfde product. Deze producten kunnen tot wel een paar euro goedkoper zijn dan een A-merk.

Heb je moeite met het maken van een lijstje? Er zijn verschillende tools die je hierbij kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op https://meer.porterenee.nl/.
Hier kan je cursussen volgen en tools downloaden om te besparen op je boodschappen en overige uitgave. Hoe handig!

2. Wees realistisch. Dat is soms lastig omdat je graag wilt (bes)sparen en je best wilt gaan doen! Dit kan juist door realistisch te blijven. Als je je lijstjes te krap budgetteert gooi je snel de handdoek in de ring en dat is niet de bedoeling. Als je goed budgetteert ga je geld overhouden! Neem de folders door, kijk waar de aanbiedingen te koop zijn. Met realistisch bedoelen we trouwens ook dat je goed moet bedenken of je iets wel echt nodig hebt. Koop bijvoorbeeld niet alleen maar de lekkere dingen die je bent tegengekomen in de folders of folderapp. Hierbij een aantal punten waar je aan kan denken wanneer je gaat budgetteren:

  • Wat gaan we eten de komende week of weken? (boodschappen)
  • Wie is er jarig deze maand? (cadeautjes)
  • Ben ik van plan uit eten te gaan? Dan kan je minder boodschappen doen. (uit eten gaan is vaak wel duurder dan zelf eten maken..)
  • Komt er nog iemand op bezoek om wat te eten of te drinken?

3. BELANGRIJK: kijk in de kasten wat je nog heb staan aan eten, drinken of cadeautjes. Sommige mensen vergeten wel eens wat ze allemaal al hebben staan in de (koel)kasten en vriezer(s). Zo voorkom je namelijk dat je met een derde tube mayonaise thuis gaat komen 😉 en dus onnodig geld uitgeeft.
Dit gaat ook verspilling tegen van eten of drinken wat over de datum is gegaan.

Je kunt na het lezen van het bovenstaande artikel nog wel meerdere punten bedenken. Zet deze vooral op je lijstje. Houd er rekening mee dat het de eerst maand niet zo kan uitpakken zoals je wilt. Het kan wel eens tegenvallen omdat je wekelijks niet uit komt met je budget, maar dat maakt niks uit! Geef vooral niet op!! Denk aan het besparen van geld en aan wat je met dit geld wat je bespaart kan doen. Bijvoorbeeld investeren in crypto.

Geld besparen op vaste lasten

prijzenvergelijken24.nl

Je bent je vaak niet bewust dat je veel geld kan besparen op de zogeheten vaste lasten. Kijk eens naar je vaste lasten zoals het gas, water, licht en je verzekeringen. Maar ook de kosten van je mobiele abonnement. Je zult zien dat sommige uitgave wel erg hoog zijn. Vaak kan dit goedkoper. Er is een vergelijkingswebsite waar je met weinig werk en moeite kan bekijken hoeveel je kan besparen. Deze website heet prijzenvergelijken24.nl.
Op deze website kan je heel eenvoudig je vaste lasten vergelijken en eventueel gelijk overstappen naar een goedkoper alternatief. Je wilt tenslotte geen dief zijn van je eigen portemonnee toch?

Vaste lasten zijn niet alleen gas, water en licht. Het kan zo zijn dat je ook maandelijks een bedrag af laat schrijven van die toch wel dure sportschool waar je weinig tot niet komt. Ga al dit soort vaste lasten ook op een rijtje zetten en bekijk of deze echt van belang zijn voor jouw of dat van de rest van je gezin.
Zo niet? Zeg deze vaste lasten dan direct op!

Wat kan je met dit overgebleven geld gaan doen?

Het geld wat je bespaart kan je voor je laten werken. Uiteraard gaat dit niet vanzelf, hier zal je wel wat voor moeten doen. Maar wat bedoelen we hier mee?

Je kunt het geld wat je heb bespaart gaan investeren in een cursus. Bijvoorbeeld een cursus in het investeren in crypto. Na deze cursus ben je in staat om geld te verdienen met crypto. Dus eerst heb je geld bespaart, vervolgens investeer je dit in een cursus waar je kennis op gaat doen, en dan ga je deze kennis gebruiken om het bespaarde geld te investeren in crypto en het dus voor je te laten `werken`.

Lijkt je dit interessant? Klik op onderstaande knop voor meer informatie over deze cursus.

geld verdienen met crypto

Verdien geld met crypto.  

Klik op de knop voor meer informatie over deze cursus.

klik HIER om naar de cursus te gaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *